Володимир Кудрицький. Джерело: "Медіацентр Україна"

В "Укренерго" побачили зміну тактики окупантів під час обстрілів інфраструктури

Російські окупанти зараз використовують безперервні комбіновані атаки в намаганнях знищити енергетичну структуру України. Таким чином вони змінили тактику обстрілів наших об’єктів.

Про це розповів голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький під час брифінгу в Media Center Ukraine.

"Задум росіян, на жаль, не змінився — змінилася тактика. Вони застосовують комбіновані удари. Тобто комбінують різні типи ракет і "шахеди", — зазначив він.

На прикладі минулого опалювального сезону очільник "Укренерго" констатував, що інтенсивність обстрілів зросла.

"Ми спостерігали одну атаку масовану, скажімо, за один-два тижні. І це була або ракетна або "шахедна" атака. Зараз це ціла серія, практично безперервна", — пояснив Кудрицький.

Згадуючи про удари "шахедів", якими ворог намагався уразити енергетичні об'єкти, він повідомив, що лише за неповні півтори декади ця кількість уже зрівнялася з тою, яка спостерігалася минулого опалювального сезону за весь період.

"Тому очевидно, що ворог більше, ніж минулого сезону, робить ставку на дрони-камікадзе, але також ми бачимо що застосовує й великі обсяги ракетного озброєння для ураження електростанцій "Укренерго", — наголосив Кудрицький.

Він зазначив, що у зв'язку з цим працівники цілодобово та без вихідних працюють над відновленням енергетичних об'єктів.

Нагадаємо, наприкінці березня заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук запевняла, що подальша енергетична ситуація в Україні залежить від планів рашистів, а також від того, з якою інтенсивністю вони атакуватимуть українські енергетичні об’єкти. Зараз же про блекаути не йдеться.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.04.2024 14:36