Фото ілюстративне. Джерело: ДТЕК Київські електромережі

Скільки населених пунктів залишилися без світла в Україні: відповідь енергетиків

Відсутність електроенергії в Україні зафіксували одразу в семи областях. Через негоду та шквальний вітер без світла залишилися понад 300 населених пунктів.

Про це повідомили Міненерго і ДТЕК.

"Через негоду в Україні знеструмлено 337 населених пунктів", — йдеться у повідомленні Міненерго.

Зокрема, у Київській області без світла залишились 180 населених пунктів, у Чернігівській — 58, у Житомирській — 48, у Хмельницькій — 22, у Дніпропетровській — 20, у Черкаській — п'ять, у Кіровоградській — чотири населені пункти.

Як зазначили в ДТЕК, на ранок 3 квітня енергетикам ДТЕК вдалося:

  • відновити роботу 125 ліній;
  • повернути світло 113 тисячам родин у 276 населених пунктах.

"Найбільше постраждала від негоди північна частина Київської області. Сильний вітер призвів до масового падіння конструкцій будівель, дерев та сухих гілок на лінії електропередач", — додали у компанії.

Із вівторка, 2 квітня, більшість регіонів України накрив шквальний вітер. У ДТЕК повідомляли, що через негоду енергетики переходять у посилений режим роботи.

За прогнозами синоптиків, упродовж середи, 3 квітня, знову можливі сильні пориви вітру. Енергетики готові в посиленому режимі ліквідовувати аварії в разі їх виникнення.

Нагадаємо, декілька днів тому голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький заявив, що Україні потрібні нові потужності розподіленої генерації на заміну тим енергетичним об’єктам, які знищили російські удари. Для цього необхідно якомога швидше розв’язати проблему заборгованостей на ринку електроенергії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 03.04.2024 10:56