Фото: ДТЕК

"Укренерго" попередило про відключення світла влітку: кого торкнуться обмеження

Енергосистема України зіткнулася із труднощами у зв'язку із масованими обстрілами Росії. Тому компанія "Укренерго" буде змушена застосовувати графіки відключення електропостачання в період проведення ремонтної кампанії на електростанціях навесні та влітку. Обмеження стосуватимуться промислових споживачів.

Про це повідомив керівник "Укренерго" Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону "Єдині новини".

Він пояснив, що українська енергосистема після значного руйнування внаслідок ворожих атак уже ввійшла в період ремонтної кампанії на електростанціях, тому час від часу в енергосистемі виникатиме дефіцит. Відповідно компанія "Укренерго" планує покривати цю недостачу шляхом імпорту електроенергії з Європи, а за умови його недостатності застосовуватиме певні графіки обмеження споживання для промисловості.

"Іноді дефіцит може навіть перевищувати фізичну спроможність української енергосистеми імпортувати електрику з Європи. У такій ситуації, скільки б ми не попросили аварійної допомоги і скільки б не залучили імпорту, цього все одно може не вистачити. У цих ситуаціях можуть бути застосовані як додатковий засіб збалансування енергосистеми вже обмеження споживачів", — підкреслив він.

Також Кудрицький зазначив, що Україна наразі не планує застосовувати обмеження електропостачання для населення.

"Наразі ми не плануємо застосовувати графіки, які б призвели до відключення побутових споживачів. Це не стосується, на жаль Харкова, де є своя особлива ситуація з пошкодженням практичних усіх енергооб'єктів міста, однак у всіх інших регіонах ми не плануємо залучати побутових споживачів до обмежень", — заявив керівник "Укренерго".

Варто зазначити, що 17 квітня генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко заявив, що в українській енергосистемі зараз найскладніша ситуація з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Зокрема, за його словами, 80% доступних потужностей було втрачено після перших двох ворожих атак. 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що енергетики не виключають можливості введення погодинних графіків відключення електроенергії в Україні. Проте це відбудеться лише за певних умов.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 18.04.2024 17:52