Ракетний удар 28 квітня: розвідка Британії пояснила мету масованого обстрілу України

Країна-агресорка 28 квітня завдала масованого ракетного удару по Україні. Це перша серія ударів крилатими ракетами по Україні з початку березня 2023 року.

Про це повідомляє розвідка Великої Британії.

За даними розвідників, під час вчорашньої атаки терористи випустили менше ракет, ніж узимку, і навряд чи вона була націлена на енергетичну інфраструктуру України.

Зазначається, що, ймовірно, Росія  намагалася перехопити українські резервні частини та військові поставки, які нещодавно надійшли до України.

"Росія використовує неефективний процес націлювання і віддає пріоритет передбачуваній військовій необхідності перед запобіганням супутнім втратам, включаючи загибель мирних жителів", — зазначають у Міноборони Британії.

розвідка Британії 29 квітня

Ракетний обстріл 28 квітня: що відомо

Після четвертої ранку 28 квітня по всій Україні було оголошено повітряну тривогу. У мережі повідомляли про вибухи у Києві, Дніпрі та на Полтавщині. 

Дві російські ракети влучили по багатоповерхівці та складських приміщеннях в Умані на Черкащині.

Влада, жителі будинку та очевидці трагедії публікують у мережу фото та відео ракетного удару та його наслідків

Росіяни в соціальних мережах із гумором відреагували на ракетний удар по багатоповерхівці в Умані. Щоправда, вони скаржаться на те, що будинок зруйновано не до фундаменту.

Станом на ранок суботи, 29 квітня, в Умані внаслідок російської ракетної атаки загинуло 23 особи. З них четверо дітей.

Також були влучання у Дніпрі — там, як повідомив мер Борис Філатов, російська ракета вбила молоду жінку та трирічну дитину.

Нагадаємо, аналітики Інституту вивчення війни вважають, що Росія застосовує нову тактику ракетних обстрілів, щоб ускладнити здатність української системи протиповітряної оборони виявляти повітряні цілі. Напередодні росіяни вдарили чотирма ракетами "Калібр" по Миколаєву — аналітики вказують, що під час обстрілу російські сили наводили ракети, використовуючи різні особливості місцевості, різну висоту пуску та багаторазову зміну траєкторії, щоб унеможливити їхнє виявлення українськими засобами ППО.

Мер Миколаєва Олександр Сенкевич пояснював, що система протиповітряної оборони не засікла російські ракети, оскільки вони були випущені з моря і пройшли над річкою дуже низько.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.04.2023 09:38