Фото: nationalinterest

Окупанти застосовують нову тактику ракетних ударів: ISW назвав мету ворога

Російські загарбники застосовують нову тактику ракетних обстрілів, щоб ускладнити здатність української системи протиповітряної оборони виявляти повітряні цілі.

Як повідомили в американському Інституті вивчення війни (ISW), про це свідчить ракетний удар по Миколаєву у ніч на 27 квітня. Тоді рашисти випустили по місту чотири "Калібри".

Аналітики вказують, що під час обстрілу російські сили наводили ракети, використовуючи різні особливості місцевості, різну висоту пуску та багаторазову зміну траєкторії, щоб унеможливити їхнє виявлення українськими засобами ППО.

"Раніше ISW підрахував, що російська ракетна кампанія щодо руйнування єдиної енергетичної інфраструктури України остаточно провалилася і що російські сили, схоже, відмовилися від цієї спроби", — зазначили в Інституті вивчення війни.

В ISW вважають, що росіяни ще й у такий спосіб економлять свої ракети. Водночас, на думку аналітиків, російські сили зберігають здатність відновити свою ракетну кампанію, якщо захочуть.

"Окупанти можуть використати нову тактику, щоб більшою мірою зберегти свої запаси високоточних ракет", — припускають експерти.

Як відомо, російські загарбники у ніч на 27 квітня атакували Миколаїв, випустивши ракети "Калібр" по житлових будинках. Мер міста Олександр Сенкевич пояснив, що система протиповітряної оборони не засікла російські ракети, оскільки вони були випущені з моря і пройшли над річкою дуже низько.

Нагадаємо, раніше у Повітряних силах ЗСУ наголошували, що росіяни змінили тактику ракетних обстрілів. Тепер ворог передусім атакує південні, східні та північні області. Також військові повідомляли, що значну частину боєприпасів для протиповітряної оборони ЗСУ використали під час масованих обстрілів ворога восени та взимку. Водночас, за словами очільника Головного управління розвідки Кирила Буданова, ймовірно, на сьогодні окупанти виробляють нові ракети.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.04.2023 06:02