Фото: ГУР МО

Чому Росія припинила масовані ракетні удари: Буданов назвав причину

Росія призупинила масовані ракетні обстріли. Ймовірно, вона саме зараз виробляє нові повітряні цілі.

Про це повідомив керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов у інтерв'ю "РБК-Україна". 

За оцінками розвідника, станом на початок повномасштабного вторгнення в Україні росіяни мали змогу виготовляти до 60 ракет Х-101 та "Калібрів".

"Жодної конспірології в цьому немає. Відповідь звичайна — цифри. Але є інша сторона. Росія за цей час теж виробляє нові ракети. Вона їх акумулює для зриву нашої наступальної операції. Вони на це сподіваються. І більша частина цих ракет буде застосована під час активних бойових дій. Але разом з тим вони нарощують свій потенціал", — пояснює Буданов.

Обсяги ракет, які виробляють росіяни, є недостатніми за їх масштабами для проведення інтенсивних ракетних ударів.

"Повертаємось в історію. Перший ракетний удар — у залпі було близько 120 ракет. Удари пішли щопонеділка, пам'ятаєте, це вже навіть як мем було? Потім постійно кількість ракет у залпі зменшувалась, інтенсивність тримали. Потім стали нарощувати проміжок. Потім стали ще збільшувати проміжок і ще зменшувати кількість ракет. І так вони підійшли майже до нулів", — вказує Буданов. 

Він також зауважив, що росіяни зменшували саме кількість високоточних ракет і збільшували — Х-22.

"Х-22 вони мало використовували, тому що їх в принципі не так багато, як усі вважають. І друге — їхній стан не зовсім гарний. Це рідинна ракета — ось у чому проблема. Вона радянська і це реально хороша ракета. Вона набагато краще себе показала, ніж усе те, що вони виробляють нове. Але в неї рідинне паливо. А рідинне паливо має певні обмеження", — додає головний розвідник України.

Нагадаємо, за даними Командування Повітряних сил, значну частину боєприпасів для протиповітряної оборони ЗСУ використали під час масованих обстрілів ворога восени та взимку. 

Як відомо, минулого тижня до України прибули системи ППО Patriot від Німеччини, США та Нідерландів. Також Німеччина передала Україні другу із чотирьох обіцяних систем ППО IRIS-T (SLM). Окрім цього, Україна отримала ще і 16 керованих ракет.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.04.2023 00:32