Фото: Олександр Павлюк

Україна отримала ППО Patriot від Німеччини та ще двох країн

До України прибули системи ППО Patriot не лише від Німеччини. Зенітно-ракетні комплекси передали ще й США та Нідерланди. 

Про це повідомив перший заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Олександр Павлюк. 

Він зауважив, що ці системи ППО дозволять захиститися від ударів російських крилатих ракет та БпЛА. 

"Дякуємо нашим партнерам за суттєве підсилення протиповітряної оборони України!" — наголосив Павлюк.

Відзначимо, 18 квітня в німецькому уряді повідомили, що передали для ЗСУ ППО PatriotМіністр оборони України Олексій Резніков офіційно підтвердив, що вони вже прибули в Україну

Що відомо про ППО Patriot

Patriot — це мобільний зенітний ракетний комплекс (ЗРК) та система протиракетної оборони, яка дозволяє збивати ракети до того, як вони вразять ціль. Батареї Patriot також здатні завдавати ударів по повітряних цілях, наприклад, по літаках. Назва комплексу Patriot розшифровується як Phased Array Tracking Radar to Intercept on Target (Радар стеження з фазованими гратами для перехоплення мети).

Patriot складається з ракети, пускової установки, радіолокаційної установки, станції управління, блоку електрогенератора та щогли високочастотної антени. У цьому радіолокаційні системи Patriot дозволяють ефективніше визначати, хто "друг", хто "ворог". Сама ЗРК переміщається вантажівками. У документах НАТО йдеться про те, що Patriot здатна обороняти від ударів балістичних ракет район радіусом від 15 до 20 кілометрів.

ППО Patriot
Фото: Міноборони США

Нагадаємо, наприкінці минулого тижня Німеччина передала Україні другу із чотирьох обіцяних систем ППО IRIS-T (SLM). Окрім цього, Україна отримала ще і 16 керованих ракет.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.04.2023 16:26