Фото: Олексій Резніков

ППО Patriot вже в Україні, — Резніков

Міністр оборони України Олексій Резніков офіційно підтвердив, що до країни прибули зенітно-ракетні комплекси Patriot. Вони зможуть ефективніше захищати українське небо від атак російської армії.

Про це міністр написав у своєму Twitter.

За його словами, українські бійці вже освоїли нові системи ППО.

"Сьогодні наше прекрасне українське небо стає більш безпечним, тому що в Україну прибули системи ППО Patriot. Наші захисники максимально швидко їх освоїли", — зазначив він.

Резніков зауважив, що це результат наполегливої роботи під керівництвом президента Володимира Зеленського. Посадовець також подякував міністрам оборони США, Німеччини та Нідерландів, а також американському, німецькому та голландському народам.

Що відомо про ППО Patriot

Patriot — це мобільний зенітний ракетний комплекс (ЗРК) та система протиракетної оборони, яка дозволяє збивати ракети до того, як вони вразять ціль. Батареї Patriot також здатні завдавати ударів по повітряних цілях, наприклад, по літаках. Назва комплексу Patriot розшифровується як Phased Array Tracking Radar to Intercept on Target (Радар стеження з фазованими гратами для перехоплення мети).

Patriot складається з ракети, пускової установки, радіолокаційної установки, станції управління, блоку електрогенератора та щогли високочастотної антени. У цьому радіолокаційні системи Patriot дозволяють ефективніше визначати, хто "друг", хто "ворог". Сама ЗРК переміщається вантажівками. У документах НАТО йдеться про те, що Patriot здатна обороняти від ударів балістичних ракет район радіусом від 15 до 20 кілометрів.

Нагадаємо, зенітно-ракетний комплекс Patriot, зможе збивати російські цілі на відстані до 150 км. Це дозволить захистити від ворожих атак цивільних та військових. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.04.2023 13:33