Україна може отримати "Залізний купол" від Ізраїлю, — Нетаньягу

Ізраїль розглядає питання щодо надання Україні військової допомоги. Прем'єр-міністр країни Біньямін Нетаньягу заявив, що ЗСУ можуть отримати ізраїльську систему протиповітряної оборони "Залізний купол".

Таку заяву глава Ізраїлю зробив в інтерв'ю CNN, пише "The Kyiv Independent".

"Ну, я, звісно, вивчаю це (можливість відправки Ізраїлем "Залізного купола" в Україну — ред.)", — заявив  Нетаньяху.

Що відомо про "Залізний купол"

Система протиповітряної оборони "Залізний купол" за допомогою радара і контрольного центру розпізнає ракети, що наближаються і можуть за кілька секунд прорахувати їх траєкторію і потенційну ціль. Система здатна швидко реагувати на ворожу ціль, адже в залежності від віддаленості міст на прикладі Ізраїлю і Сектора Газа час, який потрібен ракетам, щоб досягти мети, становить від 15 до 90 секунд.

Ще одним важливим елементом системи ППО "Залізний купол" є установки для ураження ракет противника. Кожен блок системи нараховує від трьох до чотирьох таких установок, здатних випустити до 20 ракет. Ракета, запрограмована, на ворожу ціль запускається тільки тоді, коли система прораховує, що остання спрямована на цивільний об'єкт. Ракета-перехоплювач не потрапляє безпосередньо в ракету противника, але детонує поруч з нею і таким чином її знищує. Особливу небезпеку становлять при цьому уламки обох ракет, що падають з неба.

Ефективність роботи "Залізного купола" досягає 90%.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що посередницьку роль у переговорах між Україною та Росією готовий виконати прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу. Це відбудеться лише у тому випадку, якщо йому знову запропонують обидві країни та США.

Також за наявною інформацією, вище керівництво Російської Федерації готується до серйозної ескалації війни проти України. Загострення на фронті може відбутися вже найближчими тижнями.

Політика, 02.02.2023 08:12