Джерело: Telegram-канал Дениса Шмигаля

Україна цього року отримає від Європейського інвестиційного банку 560 млн євро: на що спрямують кошти

Цього року Європейський інвестиційний банк виділить Україні кредити на 560 мільйонів євро. Вони призначені на проекти в енергетиці, транспортній системі та відновленні житлової інфраструктури країни.

Як повідомляє прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у своєму Telegram-каналі, відповідний меморандум підписаний сьогодні з головою ЄІБ Надією Кальвіно.

"Плануємо прискорити роботу над поточними проектами та сфокусуватися на підготовці нових інвестицій ЄІБ у критичні державні та приватні ініціативи. Меморандум сприятиме швидкому відновленню України та наблизить нас до Європейського Союзу", — зазначає Шмигаль.

Денис Шмигаль

Джерело: Telegram-канал Дениса Шмигаля

Також Денис Шмигаль повідомив, що за підсумками візиту до США є суттєві зрушення у питанні розблокування допомоги від Вашингтона. Зокрема, це стосується ухвалення Конгресом законопроекту про виділення на підтримку нашої держави 61 мільярда доларів.

Український прем'єр заявив про завершення важливого візиту до США та виокремив ключові теми, над якими працювали, а саме:

  • розблокування військової та фінансової допомоги з боку США;
  • американські інвестиції в українську економіку;
  • використання російських заморожених активів.

"Основна частина — на військові потреби. 7,8 мільярда доларів — це бюджетна підтримка. Ще більш ніж 1,5 мільярда доларів — економічна допомога", — написав Шмигаль.

Нагадаємо, 2 квітня стало відомо, що Україна отримає від Південної Кореї $2,1 млрд пільгових кредитівВідповідно до угоди на першому етапі такі кредити можуть бути залучені на постачання обладнання. З 2025 року буде можливість залучати інфраструктурні кредити на відбудову. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 19.04.2024 14:12