Фото: Telegram-канал Володимира Зеленського

Українців попередили про ймовірні відключення світла: деталі

Українцям варто готуватися до ймовірних відключень світла. Певні обмеження електроенергії будуть в другій половині липня та в серпні.

Таку заяву зробив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко на брифінгу, передає "Медіацентр Україна — Укрінформ".

За його словами, влітку українці ймовірно зіштовхнуться з відключеннями та обмеженнями споживання електроенергії. Він наголосив, що потрібно готуватися до такого сценарію.

"На жаль, в нас і зараз є відключення, і я передбачаю, що нам треба готуватися. Українцям треба відновити знання, де павербанки, що із зарядом і бути готовими до того, що певні обмеження будуть", — зазначив він.

Харченко попередив, що відключення можуть відбуватися в другій половині липня та в серпні. Адже саме на ці місяці припадає літній пік споживання електроенергії.

"Зараз нам пощастило, що ми у весняному нижньому піку споживання. І одночасно та гідроенергетика, яка може працювати на повну потужність, — багато води, все доволі комфортно. Влітку, на жаль, ситуація зміниться. Ми очікуємо, що літній пік споживання буде в другій половині липня — в серпні", — пояснив Олександр Харченко.

Варто зазначити, що внаслідок масованого російського обстрілу України, який стався 22 березня, компанія ДТЕК втратила 50% генераційних об'єктів. Ця ворожа атака на енергосистему України стала найбільшою за весь час повномасштабного вторгнення.

Нагадаємо, у ніч на 29 березня російські війська завдали по електростанціях у центральному та західному регіонах України. Зафіксовано пошкодження. В "Укренерго" попереджали про можливі відключення світла.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 29.03.2024 16:58