Фото: ДТЕК

Масований обстріл України 22 березня: ДТЕК втратив 50% об'єктів генерації електрики

Внаслідок масованого російського обстрілу України, який стався 22 березня, компанія ДТЕК втратила 50% генераційних об'єктів. Ця ворожа атака на енергосистему України стала найбільшою за весь час повномасштабного вторгнення.

Про це заявив генеральний директор YASNO Сергій Коваленко в ефірі телемарафону.

"Якщо говорити про групу ДТЕК, то втрачено 50% генераційних об'єктів. Скільки треба часу і грошей на відновлення — будемо з'ясовувати ще декілька днів. Точно можу сказати, що цей процес займе не день, не тиждень і не місяць", — заявив він.

За словами посадовця, під прицілом ворога перебували одразу дві частини енергосистеми України — генеруюча та розподільча.

"Якщо почати із першої, то було уражено кілька типів генерації — близько 20 підстанцій та ДніпроГЕС. Багато ударів прийшлося на трансформатори й мережеві вузли, що розподіляють енергію. Тому цю атаку можна вважати комплексною, оскільки вона знижує здатність нашої системи генерувати й передавати", — сказав Коваленко.

Нагадаємо, вночі 22 березня рашисти також масовано вдарили по Харкову — окупанти здійснили понад 15 ударів по обʼєктах енергетики. Місто фактично повністю без світла.

Також внаслідок російської атаки по Запоріжжю у ніч на 22 березня загинуло троє людей. Серед жертв — восьмирічна дівчинка та її батько.

За даними Нацполіції, внаслідок нічного масованого обстрілу України 22 березня п’ятеро мирних людей загинули та 26 поранені. Пошкоджено понад 100 будівель, серед яких об’єкти енергоінфраструктури.

Своєю чергою глава європейської дипломатії Жозеп Боррель наголосив, що усі причетні до масштабної нічної атаки Росії на інфраструктуру України будуть покарані.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.03.2024 18:59