Фото: Telegram-канал Володимира Зеленського

У трьох регіонах України запроваджують графіки відключення світла

У Кривому Розі, Одесі та у Харківській області запроваджують графіки відключень світла через пошкодження енергетичної системи України внаслідок російських масованих обстрілів. 

Зокрема, за словами голови Ради оборони Кривого Рогу Олександра Вілкула, у місті після російських обстрілів запроваджують графіки аварійних відключень електроенергії. Посадовець уточнив, що об'єкти критичної інфраструктури працюватимуть на генераторах.

"Лікарні, насосні та інші об'єкти критичної інфраструктури переходитимуть на генератори", — йдеться у публікації Вілкула.

Вілкул також зауважив, що у разі потреби жителі Кривого Рогу можуть скористатися "Пунктами незламності", яких у місті працює 213. 

Водночас голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов попередив, що у Харкові та області із 25 по 31 березня запроваджують графік погодинних відключень електроенергії.

Чиновник зауважив, що світло у регіоні вимикатимуть за наступними графіками:

Харків:

  • Шевченківський та Київський райони: з 9:00 до 15:00.
  • Слобідський, Основянський райони: з 15:00 до 21:00.
  • Салтівський, Немишлянський, Індустріальний райони: з 21:00 до 03:00
  • Холодногірський, Новобаварський райони: з 03:00 до 9:00.

Харківщина:

  • Мереф'янська ТГ, Люботинська ТГ: з 9:00 до 11:00.
  • Зміївська ТГ, Балакліївська ТГ: з 11:00 до 13:00.
  • Чугуївська ТГ, Ізюмська ТГ: з 13:00 до 15:00.
  • Богодухівська ТГ, Дергачівська ТГ: з 15:00 до 17:00.

"Наголошую, що це вимушений тимчасовий крок. Він потрібен для того, щоб якомога більша кількість жителів області мала світло, а підприємства могли працювати. Фахівці продовжують ліквідовувати наслідки прильотів, цілодобово ремонтувати інфраструктуру після обстрілів ворога", — зазначив Синєгубов.

Також відключення світла діятимуть і на території Одеси. За даними ДТЕК, через збільшення електроспоживання у вечірні пікові години за розпорядженням НЕК "Укренерго" в Одесі застосовуються графіки стабілізаційних відключень.

"Просимо розумно споживати електроенергію, щоб зменшити навантаження на мережу", — закликали у ДТЕК.

Нагадаємо, внаслідок масованого російського обстрілу України, який стався 22 березня, компанія ДТЕК втратила 50% генераційних об'єктів. Ця ворожа атака на енергосистему України стала найбільшою за весь час повномасштабного вторгнення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 24.03.2024 19:23