Андрій Юсов. Джерело: "АрміяInform"

Чи можливий новий наступ окупантів на Харківську область: відповідь української розвідки

Українські військові готуються належно реагувати на можливі провокації рашистів. Тому панікувати не варто. До того ж Україна володіє усією інформацією про ситуацію на кордоні з Росією, Білоруссю й іншими країнами.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі "Радіо NV".

"Україна володіє інформацією про те, що відбувається на українських кордонах і з Росією, і з Білоруссю, і з іншими державами. Звичайно, ми активно обмінюємося інформацією з нашими партнерами, і вся справжня найактуальніша інформація відома й нашим партнерам, і, безумовно, українським Силам безпеки й оборони. Належне реагування готується", — зазначив він.

Представник Головного управління розвідки додав, що інформаційні акції здійснюються або ж в інтересах ворога, або в "рамках реалізації справжньої свободи слова та нормальної інформаційної політики".

"Але ми повинні на це тверезо реагувати, а не піддаватися якимсь панічним настроям", — зауважив український розвідник.

Раніше британське видання The Telegraph з посиланням на "наближене" до українських військових джерело заявило про те, що росіяни нібито можуть розпочати "наземний наступ" у Харківській області 15 січня після масованих обстрілів.

Водночас речник командування Сухопутних військ України підполковник Володимир Фітьо заявив, що військові не спостерігають змін у складі військ ворога у Харківській області та на території Росії, що межує з регіоном. Щоправда, рашисти регулярно намагаються проводити штурмові дії на Куп'янському напрямку в Харківській області.

Нагадаємо, наприкінці грудня голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов запевняв, що село Синьківка Куп’янського району Харківської області повністю контролюється українськими захисниками. Ворог не має успіхів на цьому напрямку та зазнає значних втрат як у живій силі, так і в техніці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.01.2024 17:53