Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Росія може розпочати новий наступ на Харків: The Telegraph зробив прогноз

Російська Федерація може розпочати новий наступ під Харковом. Українські Сили оборони активно готуються до оборони на цьому напрямку.

Про це повідомляє The Telegraph. Джерело зазначає, що новий наступ агресора, швидше за все, розпочнеться 15 січня.

Джерело дійшло такого висновку через посилення Москвою бомбардувань північно-східного міста та прилеглого регіону. Підрозділи військової розвідки також не виключають, що війська РФ планують посилення повітряних атак найближчими вихідними, щоб збігтися з Різдвом у Росії, яке там відзначається 7 січня.

Джерело The Telegraph додало, що сухопутний наступ може розпочатися практично одразу після цього. Можлива дата його початку — 15 січня.

Ситуація на фронті

За даними Генштабу, в зоні відповідальності ОСУВ "Північ" на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Бєлгородській області.

В зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп’янському напрямку українські захисники відбили чотири атаки окупантів біля Синьківки та східніше Петропавлівки  Харківської області.

Нагадаємо, раніше голова Харківської Обласної військової адміністрації Олег Синєгубов заявив, що у Куп'янському районі Харківщини тривають запеклі бойові дії. Зокрема, окупанти не припиняють наступ і обстріли цивільної інфраструктури. Головною ціллю російських загарбників на цьому напрямку є повторна окупація Куп'янська-Вузлового.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.01.2024 10:58