Фото: Telegram-канал Олександра Сирського

Росіяни намагаються наступати на Часів Яр і проводять перегрупування: деталі від Сирського

Ворог продовжує інтенсивні наступальні дії на Куп’янському і Бахмутському напрямках та перегруповується на Лиманському. На всіх напрямках наступу російські військові збільшили кількість залученої техніки для підтримки штурмових дій.

Про це повідомив генерал-полковник, командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський у Telegram-каналі.

Зазначається, що на Бахмутському напрямку тривають напружені бої поблизу населеного пункту Богданівка. Також, противник намагається наступати в напрямку міста Часів Яр.  

На Куп’янському напрямку тривають щоденні штурми російських військ поблизу населеного пункту Синьківка для створення плацдарму та подальшого наступу на місто Куп’янськ.

На Лиманському напрямку російські окупанти після понесених втрат проводять перегрупування та підготовку до ведення наступальних дій. Водночас на цьому напрямку ворог активно застосовує авіацію для нанесення ударів керованими авіаційними бомбами.

За інформацією Сирського, на напрямках наступу агресор збільшив кількість використання техніки, за допомогою якої намагається підтримати штурмові дії піхоти. Також, для продовження штурмових дій ворог використовує штурмові підрозділи сформовані з колишніх злочинців "шторм z" та "шторм v". Крім того, противник продовжує перекидати резерви з інших напрямків. Та попри це, наші захисники тримають оборону і не дають противнику просуватися вперед, запевнив Сирський.

"Наші воїни, попри  складні умови, мужньо тримають оборону та не дають ворогу просунутись вперед", написав генерал-полковник.

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ від початку повномасштабного вторгнення в Україну Росія вже втратила понад 361 тисячу своїх військових. Протягом 2 січня Сили оборони ліквідували 680 ворогів та три системи протиповітряної оборони РФ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 03.01.2024 13:34