Фото: Telegram-канал Олександра Сирського

Ворог штурмує чотири напрямки: Сирський розповів про ситуацію на Сході

Війська країни-агресорки продовжують інтенсивні наступальні дії на Куп’янському, Лиманському, Сіверському та Бахмутському напрямках. Ситуація на Сході залишається складною.

Про це повідомив командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Сирський.

За його словами, на Куп’янському напрямку противник намагається за будь-яку ціну захопити Синьківку та створити умови для блокування Куп’янська. 

"Після втрат проводить перегрупування своїх підрозділів. Продовжує нарощувати зусилля шляхом переміщення підрозділів з інших напрямків. Загальна кількість особового складу штурмових ворожих підрозділів складає понад дві тисячі", — розповів Сирський.

Водночас на Лиманському напрямку ворог відновив інтенсивні наступальні дії з метою витіснення українських військ з району Серебрянського лісництва та розширення Торського виступу. Також ворог не відмовляється від спроб захоплення Тернів та виходу до річки Чорний Жеребець. 

На Сіверському напрямку агресор намагається розвинути наступ в районах Спірного та Білогорівки. Здійснює підготовку штурмових підрозділів з-поміж повітряно-десантних частин для розвитку наступу в напрямку Соледар, Сіверськ.

Також на Бахмутському напрямку російські загарбники намагаються захопити Богданівку і відновити втрачене положення в районах Кліщіївки, Курдюмівки та Андріївки. До того ж ворог застосовує штурмові групи "добровольчого корпусу", які перемістив з південного напрямку, зокрема, залучений особовий склад морської піхоти Каспійської флотилії. 

Сирський також відзначив, що останнім часом значно збільшив застосування броньованої техніки, дронів-камікадзе та продовжує вести інтенсивні артилерійські обстріли

"На всіх напрямках наступу ворога наші командири всіх рівнів вживають необхідні заходи щодо посилення оборони та не допущення просування ворога. Хочу відмітити ефективну роботу штабів військових частин щодо оперативного реагування на дії ворога та підготовки оптимальних варіантів наших дій залежно від обстановки, яка склалася", — наголосив Сирський.

Командувач Сухопутних військ ЗСУ додав, що за останній тиждень на Східному напрямку окупанти втратили понад три тисячі особового складу, із них вбитими — більше тисячі осіб. Крім того, знищено та пошкоджено 361 одиниця ворожої техніки. З них — 43 танки, 83 бойових броньованих машини та 69 артилерійських систем.

"В умовах ведення активних бойових дій нашими пріоритетами залишаються збереження життя наших воїнів, ефективне застосування засобів вогневого ураження, постійне ведення розвідки та оперативне прийняття рішень", — резюмував Сирський.

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, протягом минулої доби на фронті відбулося 80 бойових зіткнень. Збройні сили України продовжують заходи із розширення плацдарму на Херсонському напрямку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.12.2023 10:59