Фото: росЗМІ

Яка головна ціль рашистів у Харківській області: відповідь голови ОВА

У Куп'янському районі Харківщини тривають запеклі бойові дії. Зокрема, окупанти не припиняють наступ і обстріли цивільної інфраструктури. Головною ціллю російських загарбників на цьому напрямку є повторна окупація Куп'янська-Вузлового. 

Про це заявив голова Харківської Обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в інтерв'ю "Укрінформ".

"Ми останні шість місяців спостерігаємо такі активні штурмові бойові дії ворога. Крім згаданого села, війська РФ ще намагаються наступати біля Іванівки, Петропавлівки. У Харківській області для ворога це зараз — основна мета, оскільки, наприклад, захоплення Синьківки дасть можливість просуватися далі та створити передумови для блокування Куп'янська", — пояснив він.

За його словами, "головна ціль — Куп'янськ-Вузловий". Проте Синєгубов наголосив, що для того, щоб до нього дістатися, потрібно захопити частину міста Куп'янська.

"Ці плани ми розуміємо, ці плани розуміють наші Збройні сили. Тому адекватно реагуємо", — підкреслив він.

При цьому, за словами голови ОВА, ймовірний також повторний наступ на Харків.

"Звичайно, знаємо про такі їхні наміри, вони дійсно є. І знаємо, що вони будуть враховувати помилки весни минулого року. Але ж ми також протягом цих двох років війни не стояли на місці ні в технічному, ні в кадровому плані. Ми готові. Чітко розуміємо  розслаблятися зарано", — заявив посадовець.

Синєгубов додав, що штурмові загони російських загарбників формуються з різних підрозділів.

"Це і так звані "Шторм-Z", і колишні "вагнерівці", і кадрові військовослужбовці. Свою живу силу вони кидають на "м'ясо", не рахуються із втратами абсолютно. Немає ніякої в них стратегії — йдуть і йдуть на штурми", — пояснив начальник ОВА.

За його спостереженнями, російські війська мають достатньо зброї та техніки для штурмових дій на Харківському напрямку. Водночас Синєгубов підкреслив, що ЗСУ продовжують захищати свою землю.

"Є у них і міномети, і важка артилерія, і, звичайно, танки й інші броньовані машини. Певний час, дійсно, спостерігався снарядний голод – у перехопленнях ми це чули. Та все ж вони укомплектовані, щоби йти у штурми невеличкими загонами за підтримки техніки. Останнім часом у них дещо змінилася тактика: дуже активно застосовують керовані авіабомби. Крім того, зараз використовують дрони-камікадзе, чим дуже дошкуляють нашим військовим, і ми, звісно, намагаємося швидко реагувати на запити підрозділів, щоб вони протидіяли й безпілотникам", — додав він.

Нагадаємо, протягом минулої доби 25 грудня у зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп’янському напрямку українські захисники відбили 21 атаку ворога біля Синьківки Харківської області та Стельмахівки Луганської області, де ворог безуспішно намагався прорвати оборону наших військ. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.12.2023 16:03