Фото: Instagram-сторінка Марти Костюк

Українська тенісистка розповіла, як ледь не загинула на Мальдівах

Українська тенісистка Марта Костюк ледве не загинула, займаючись серфінгом на Мальдівах. Спортсменці було важко вибратись на поверхню з-поміж величезних хвиль.

Про це повідомляє "Великий теніс України". За словами Костюк, перший досвід із серфінгу вона з чоловіком отримала у Лос-Анджелесі.

"Мій чоловік помітив, що в океані з'явилися електричні скати. Ми одразу кулею вискочили з води, але через час ми все-таки вирішили повернутися, бо подумали: якщо ми загинемо, то хоча б загинемо, займаючись улюбленою справою", — сказала тенісистка.

Згодом пара спробувала серфінг на Мальдівах, де у них був медовий місяць. Тоді усе могло закінчитись трагедією.

"Я тоді мало не загинула. Хвилі були більшими, ніж ми думали. Вони були, напевно, разів на п'ять більше, ніж у Лос-Анджелесі. І через те, що це був наш другий раз, ми були надто впевнені у собі", — заявила Костюк.

Марта зазначила, що на Мальдівах є місця, де хвиля розбивається на каміння — її закрутило і двічі накрило хвилею. 

"Я була прямо всередині загину хвилі та не могла з неї вибратися. Я практично видихнулася і справді мало не загинула там. Наступного дня ми, звичайно, знову пішли кататися на серфі, і я знову спробувала, і мені вдалося стати на дошку, але я все одно вважаю, що це дуже небезпечне заняття. Тож треба обирати час та дні, коли ці можна займатися", — розповіла українська тенісистка.

Нагадаємо, раніше Марта Костюк заявила, що отримала 300 тисяч доларів призових за вихід у чвертьфінал престижного тенісного турніру Australian Open у 2024 році.

Також повідомлялось, що уперше в історії одразу чотири українки одночасно входять до топ-30 жіночого рейтингу з тенісу у світі. Серед 30 найсильніших тенісисток світу лише Чехія має більше представництво — п'ять тенісисток.

Раніше Марта Костюк провела півфінальний матч на турнірі WTA 1000 в Індіан-Веллс. Вона поступилась першій ракетці світу Ізі Свьонтек з рахунком 2:6, 1:6.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 28.03.2024 14:44