Еліна Світоліна. Джерело: btu.org.ua

Уперше в історії: чотири українські тенісистки увійшли в топ-30 світового тенісного рейтингу

Це національний рекорд — уперше в історії одразу чотири українки одночасно входять до топ-30 жіночого рейтингу з тенісу у світі. Серед 30 найсильніших тенісисток світу лише Чехія має більше представництво — п'ять тенісисток.

Про це повідомив "Великий теніс України".

"За підсумками минулого ігрового тижня Еліна Світоліна зберегла за собою 20 місце у світовій класифікації. Перша ракетка України проводить 333 тиждень серед 20 найсильніших тенісисток світу. Наступного тижня Світоліна планує зіграти в Дубаї, це може бути її перший турнір після травми спини, яку вона отримала на Відкритому чемпіонаті Австралії", — йдеться в повідомленні.

Даяна Ястремська цього тижня посідає 26 місце в рейтингу WTA, піднявшись на три позиції. Це її найкращий результат із вересня 2020 року. Особистий рекорд Ястремської в рейтингу — 21 місце.

Марта Костюк піднялася на одну позицію та посідає цього тижня 29 місце. Повернулася в топ-30 світового рейтингу Ангеліна Калініна, яка піднялася на дві сходинки та посідає 30 позицію. Леся Цуренко цього тижня зберегла за собою 37-ме місце.

"Таким чином уперше в історії одразу чотири українки одночасно входять до топ-30 жіночого рейтингу. Серед тридцяти найсильніших гравців світу лише Чехія має більше представництво — п'ять тенісисток. Також чотири представниці має США", — наголосили тенісні експерти.

У парному рейтингу Людмила Кіченок повернулася до топ-15, піднявшись на одну сходинку. Друге місце в національному рейтингу посідає Надія Кіченок — №52 (-10), а Марта Костюк розташовується на 59 позиції світового рейтингу.

Нагадаємо, що українська тенісистка Даяна Ястремська за крок до фіналу програла у двох сетах китаянці Цінь Вень Чжен. Таким чином вона зупинилася на півфінальній стадії Australian Open-2024, що вже для українки є беззаперечним успіхом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 12.02.2024 23:58