Фото: Instagram Марти Костюк

"Насправді все набагато ближче": українська тенісистка зробила емоційну заяву про війну з РФ

Українська тенісистка Марта Костюк після перемоги над росіянкою Анастасією Потаповою відповіла на питання про війну в Україні. На її думку, світ не розуміє, що ситуація може дуже різко змінитись.

Про це повідомляє ASAP Text.

Тенісистка заявила, що люди в Україні живуть у постійному страху та дуже виснажені війною з Російською Федерацією.

"Ніколи не знаєш, що трапиться завтра. Я думаю, що всі люди мають це відчуття, але ми маємо трохи більше, тому що це так, ніби наше життя не в наших руках, у певному сенсі. Ми не так сильно контролюємо його", — сказала спортсменка.

Марта Костюк також заявила, що не може говорити за людей, які живуть в Україні, тому що вона там не живе. 

"Я просто була у гостях кілька раз. І я відчуваю, що людям просто виснажливо і важко жити в таких умовах уже роками. Це просто виснажує всіх. Так, я відчуваю, що світ не розуміє, як швидко все може змінитися. Ви думаєте, що рахунок 6:0, 3:0, але насправді все набагато ближче", — сказала українська тенісистка.

За словами Марти, дуже боляче пережити це. Вона переконана, що "це дуже хороші уроки для всієї країни, щоб покладатися на себе і бути дуже добрими з усіма, але думати в першу чергу про себе". 

"Я справді сподіваюся, що люди просто сприймуть це. Це дуже важлива річ, про яку потрібно питати, але багато речей відбувається з певної причини. Тому я просто сподіваюся, що ми зможемо засвоїти урок, щоб такого більше ніколи не повторилося. Так, сподіваюся, ми зможемо отримати більше допомоги з усього світу. Це теж було б чудово", — резюмувала Костюк.

Нагадаємо, Марта Костюк вдало провела чвертьфінальний матч на турнірі WTA 1000 в Індіан-Веллс. Наша землячка впевнено обіграла нейтральну тенісистку з російським паспортом Анастасію Потапову.

Раніше Марта Костюк заявила, що отримала 300 тисяч доларів призових за вихід у чвертьфінал престижного тенісного турніру Australian Open у 2024 році.

Також повідомлялось, що уперше в історії одразу чотири українки одночасно входять до топ-30 жіночого рейтингу з тенісу у світі. Серед 30 найсильніших тенісисток світу лише Чехія має більше представництво — п'ять тенісисток.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 15.03.2024 11:35