Атака на російську РЛС. Скріншот із відео

Українські розвідники знищили радіолокаційну станцію рашистів вартістю 700 мільйонів рублів (відео)

Група Головного управління розвідки Міністерства оборони України "Гуси-9" спільно з військовослужбовцями 15 бригади "Чорний ліс" виявили та вдарили по російській радіолокаційній станції 48Я6 К-1 "Подльот".

Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони України.

"Успішного вогневого ураження завдали по антенно-фідерній установці та дизельній станції, що живила комплекс", — зазначили українські розвідники.

Вони додали, що радіолокаційна станція "Подльот" — порівняно нова російська розробка, на озброєння армії держави-агресора її розпочали постачати 2015 року.

"Вартість такої радіолокаційної станції складає понад 700 мільйонів рублів або понад п'ять мільйонів доларів. Цю систему ворог використовував для виявлення та передачі координат цілей російським зенітно-ракетним комплексам  С-300 / С-400", — підсумували в Головному управлінні розвідки.

Нагадаємо, що українські розвідники вночі 26 квітня знищили російський гелікоптер Ка-32, який перебував на аеродромі в Москві. Цей аеродром належить міноборони Росії й експлуатується спільно з підприємством "Газпромавіа", яке входить до структури ВАТ "Газпром". Як зауважили розвідники, гелікоптер Ка-52 ворог використовував "в інтересах московського авіаційного центру, зокрема — для підтримки операцій російської окупаційної армії".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.04.2024 11:39