Фото: ГУР

Як ГУР зміцнило свої бойові підрозділи за два роки великої війни: пояснення Буданова

Головне управління розвідки Міністерства оборони України за два роки повномасштабної війни максимально збільшило свої бойові підрозділи. 

В інтерв'ю видання The Telegraph очільник ГУР розповів, що від початку вторгнення розвідники значно підсилили напрямок кіберрозвідки. 

"З початком війни ми значно збільшили свій штат. Максимальному збільшенню підлягали бойові, оперативно-бойові підрозділи та технічна розвідка. Значно підсилили напрямок кіберрозвідки", — наголосив Буданов.

За словами голови ГУР, у зв’язку зі зростанням обсягів здобутої інформації українська спецслужба зміцнила аналітичний напрямок та впровадила засновані на штучному інтелекті нові сервіси для технічної обробки даних.

"Також Україна широко використовує спроможності, які надають розвідувальні відомства країн-партнерів. Наприклад, для нас критично важливою часто є інформація про запуски ракет з рубежів, які ми не можемо охопити нашими засобами радіоелектронної та радіотехнічної розвідки. Ця допомога є неоціненною для нас", — зазначив він.

Крім того, українські розвідники підтримують і партизанські угрупування, які діють на території країни-агресорки. ГУР взаємодіє з ними та ставить певні завдання. Проте, як зазначив Буданов, "це не таке масове явище, як інколи здається".

"Серйозну роль у процесі протистояння з терористичною Росією відіграє агентура: під час війни на неї покладено завдання не лише здобувати  інформацію, а й здійснювати спеціальні  активні заходи", — наголосили у ГУР.

Завдяки агентурній розвідці Україна змогла заздалегідь отримати дані про напад Росії 24 лютого 2022 року. 

Нагадаємо, начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-лейтенант Кирило Буданов у розмові з журналістами The Wall Street Journa заявив, що наразі ситуація на фронті залишається складною для обох сторін. Але в України є шанс піти у контрнаступ у 2025 році, якщо впродовж цього року підтримка партнерів буде на достатньому рівні, а Збройні сили продовжать тримати оборону.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.02.2024 12:20