Фото ілюстративне зі соцмереж

Міноборони автоматизує системи обліку майна та продуктів для військових: деталі

Міністерство оборони України вирішило запровадити автоматизовані системи обліку у військових частинах. Таким чином у відомстві хочуть позбутися бюрократії.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України.

"Фактично, це зацифрований журнал обліку продуктів, пально-мастильних матеріалів, речового майна. Автоматизація процесів для нас — це економія часу. Це надзвичайно важливо під час війни. Бюрократія має залишитися в минулому", — зазначив заступник міністра оборони Віталій Половенко.

За його словами, відомство звернулося до компаній, які мають досвід побудови цифрової інфраструктури, й одна з компаній погодилася допомагати Міноборони на волонтерських засадах.

"Наприклад, якщо говорити про харчування. Відтепер начальник продовольчої служби, коли складатиме меню на тиждень, бачитиме в програмі кількість продуктів на складі, що треба дозамовити, яку кількість продуктів використають, крім того, одразу підтягуватиметься калорійність страв", — пояснив принцип заступник міністра.

У Міноборони додали, що програму вже тестували в декількох військових частинах, наразі фінальні випробування відбуваються в зоні бойових дій.

Інфографіка: Міноборони

Інфографіка: Міноборони

Нагадаємо, раніше в Міністерстві оборони заявляли, що співпрацює з правоохоронними органами, щоб ліквідувати ризики проявів корупції під час закупівель для Збройних сил України, та одночасно запроваджує нову архітектуру закупівель відповідно до стандартів країн Північноатлантичного альянсу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.02.2024 20:59