Фото: АрміяInform

В ISW назвали негативні наслідки затримки постачання західних танків Україні

Західні партнери затримують постачання далекобійної зброї, систем ППО і танків для України. Це може вплинути на масштабність контрнаступу ЗСУ.

Про це йдеться у звіті ISW.

За даними аналітиків, якби Захід почав працювати над повним переходом України на західне озброєння ще влітку 2022-го, то ЗСУ змогли б продовжувати контрнаступальні операції після Херсона і тим самим позбавити РФ можливості відновити свої сили.

Фахівці ISW переконують, що агресор скористався затримками з надання Україні зброї та відновив свій наступ на Бахмут наприкінці липня, хоча й він набрав обертів лише після того, як до нього приєдналися "вагнерівці".

"Постійні затримки в постачанні західної військової допомоги, коли ставало очевидним, що є необхідність у ній або незабаром виникне, сприяли затягуванню конфлікту. Звичайно, це не єдина причина такого затягування, але Захід має визнати внесок, який зробили ці затримки у перешкоджання здатності України швидше звільняти більшу частину своєї території", — наголосили в ISW.

Нагадаємо, в Інституті вивчення війни розділили повномасштабне вторгнення РФ в Україну на три етапи. Йдеться про період ініціативи окупантів, контрнаступ ЗСУ та період позиційної війни.

Війна, 30.01.2023 08:44