В Іраку можуть страчувати людей за одностатеві зв'язки

Законодавці в Іраку планують ухвалити законопроект, який передбачає смертну кару або довічне ув'язнення за одностатеві стосунки. Також документ має заборонити "пропаганду гомосексуальності".

Про це повідомляє Reuters.

Законопроектом буде внесена правка до закону про боротьбу з проституцією. Парламент Іраку, який розглядає законопроект, передбачає смертну кару чи довічне ув'язнення для тих, хто вступає в одностатеві зв'язки або обмінює свою дружину на іншу з сексуальною метою.

Також документ має заборонити "пропаганду гомосексуальності": за це загрожуватиме щонайменше сім років тюрми. При цьому в документі не зазначається, що саме буде вважатися пропагандою.

Дипломати з трьох західних країн закликали владу Іраку не ухвалювати законопроект через те, що ним порушуються права людини, а також тому, що це ускладнить політичну співпрацю з країною у той час, коли Ірак намагається пом'якшити свою міжнародну ізоляцію.

У 2023 році великі партії Іраку посилили риторику проти прав ЛГБТ+. Вони під час протестів консервативних мусульманських сил часто спалювали веселкові прапори.

Своєю чергою Our World in Data повідомляє, що понад 60 держав світу застосовують кримінальну відповідальність за одностатевий секс, водночас у понад 130 країнах він є у рамках закону.

Нагадаємо, Папа Римський Франциск дозволив римо-католицьким священникам благословляти одностатеві пари. Проте благословення не повинно бути частиною регулярних церковних ритуалів чи літургії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 15.04.2024 19:59