Фото: Ukrainian World Congress

Ватикан змінив позицію щодо одностатевих пар

Папа Римський Франциск дозволив римо-католицьким священникам благословляти одностатеві пари. Проте благословення не повинно бути частиною регулярних церковних ритуалів чи літургії.

Про це повідомляє Reuters. Ватикан назвав таке рішення значним прогресом у ставленні до ЛГБТ в католицькій церкві.

Зазначається, що такі благословення не будуть узаконювати подібні стосунки, а будуть знаком того, що Бог вітає всіх. Це рішення ні в якому разі не слід плутати з таїнством шлюбу між чоловіком і жінкою.

До того ж священники повинні приймати рішення в кожному конкретному випадку і "не повинні перешкоджати або забороняти близькість Церкви до людей у кожній ситуації, в якій вони можуть шукати Божої допомоги через просте благословення".

Папа наголосив, що готуються офіційні постанови, які будуть відповіддю на запитання, поставлені п'ятьма консервативними кардиналами на початку синоду єпископів у Ватикані.

Чи гомосексуалізм — гріх?

Одностатевий потяг не є гріхом, але гріховну природу мають гомосексуальні акти. Франциск намагається зробити церкву, яка має 1,3 мільярда вірян, більш привітною для ЛГБТ-людей. При цьому моральна доктрина щодо одностатевої активності лишається незмінною.

Своєю чергою відомий американський священик-єзуїт отець Джеймс Мартін, який керує ЛГБТ-спільнотою, назвав документ "великим кроком вперед у служінні Церкви".

Нагадаємо, 16 грудня вперше за весь час існування католицької церкви трибунал у Ватикані засудив до тюремного ув'язнення кардинала Анджело Беччу. Свого часу він був радником Папи Франциска.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 19.12.2023 02:24