Фото ілюстративне. Джерело: today.ua

В одній із областей України ввели додаткові обмеження електропостачання

У п'ятницю, 19 квітня, на Харківщині ввели додаткові обмеження електропостачання. Це пов'язано з аварійними відключеннями в енергосистемі України.

Про це повідомила прес-служба компанії "Харківобленерго".

"У зв'язку з аварійним відключенням в об'єднаній енергосистемі України у Харкові та Харківській області введено додаткові обмеження електропостачання", — йдеться у повідомленні.

У компанії наголосили, що окрім погодинних графіків також запроваджені аварійні відключення електроенергії.

За даними Міненерго, станом на 19 квітня в Україні через пошкодження енергооб'єктів та зниження температури застосовуються обмеження для промисловості. Графіки для населення впроваджені у двох областях — у Харківській області та у Кривому Розі.

Раніше керівник "Укренерго" Володимир Кудрицький заявив, що енергосистема України зіткнулася із труднощами у зв'язку із масованими обстрілами Росії. Тому компанія "Укренерго" буде змушена застосовувати графіки відключення електропостачання в період проведення ремонтної кампанії на електростанціях навесні та влітку. Обмеження стосуватимуться промислових споживачів.

Варто зазначити, що 17 квітня генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко заявив, що в українській енергосистемі зараз найскладніша ситуація з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Зокрема, за його словами, 80% доступних потужностей було втрачено після перших двох ворожих атак. 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що енергетики не виключають можливості введення погодинних графіків відключення електроенергії в Україні. Проте це відбудеться лише за певних умов.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 19.04.2024 17:30