Футболісти збірної України. Джерело: УАФ

В УАФ визначилися, де базуватиметься збірна під час Євро-2024

Українська асоціація футболу визначилася з місцем для проживання та тренування національної збірної з футболу під час чемпіонату Європи 2024, що пройде в Німеччині. 

Як повідомляє прес-служба УАФ, українська команда базуватиметься на території федеральної землі Гессен у місті Вісбаден. 

В УАФ додають, що збірна України розпочне підготовку до фінального турніру 30 травня в іншому німецькому місті — Нюрнберзі, де 3 червня проведе товариський матч із господарями Євро-2024, збірною Німеччини.

"На наступний день, після матчу з Німеччиною, наша команда вилетить до Польщі, де 7 червня зіграє товариський поєдинок з місцевою збірною. Заключною грою перед турнірного збору стане зустріч з національною командою Молдови 11 червня в Кишиневі. Наступного дня, 12 червня, національна команда прибуде до місця постійної дислокації на Євро-2024", — зазначає прес-служба УАФ.

Карта проведення Чемпіонату Європи від УАФ

На фото: карта проведення матчів Євро 2024 у Німеччині. Джерело: УАФ

Функціонери обирали місто для базування команди із врахуванням логістики збірників під час групового етапу Євро-2024. Відстань від Вісбадена до Дюссельдорфа та Штутгарта, де гратимуть "синьо-жовті", складає близько 200 кілометрів, тож туди збірна їхатиме автобусом. Перший матч збірної на Євро запланований у Мюнхені, який знаходиться за 400 кілометрів від тимчасового місця розташування національної команди, туди збірники прибудуть за два дні до матчу, який відбудеться 17 червня, а суперником України буде збірна Румунії. 

Нагадаємо, раніше футболіст Андрій Ярмоленко пояснив, за якої умови не поїде зі збірною на ЄвроВін наголосив, що тренерському штабу видніше, наскільки він готовий до гри. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 18.04.2024 03:26