Фото: Instagram Ярмоленка

Футболіст Ярмоленко пояснив, за якої умови не поїде зі збірною на Євро

Півзахисник київського "Динамо" та збірної України Андрій Ярмоленко після травми почувається добре морально та фізично. Водночас футболіст може не поїхати на майбутнє Євро-2024, якщо його гра не відповідатиме рівню національної команди.

Про це Ярмоленко розповів офіційному сайту "Динамо". Він наголосив, що тренерському штабу видніше, наскільки він готовий до гри. 

"Я тренуюся, віддаю себе в кожному тренуванні, тож коли тренерський штаб побачить, що я достатньо готовий, тоді й поставить в основний склад. Звичайно, для кожного футболіста важливо грати. Через тренування важко набирати форму, потрібна ігрова практика. Але головний тренер вирішує, кому грати", — сказав Ярмоленко після перемоги над "Зорею" (3:0) у чемпіонаті України.

Футболіст "Динамо" також оцінив власні сили за два місяці до старту чемпіонату Європи.

"Якщо в клубі буду показувати той рівень футболу, який буде подобатися головному тренеру збірної, це станеться. Якщо буду грати погано, то не поїду на чемпіонат Європи. Усе цілком зрозуміло. Усе залежить від мене, якщо наберу форму, то дорога до збірної буде відкрита", — додав Андрій Ярмоленко.

Нагадаємо, 26 березня збірна України з футболу здобула перемогу у фінальному матчі плей-офф кваліфікації Євро-2024. Відтак, українські футболісти пробилися до фінального турніру XVII чемпіонату Європи. Такий вигляд мають групи національних збірних на Євро-2024:

Група A: Німеччина, Угорщина, Шотландія, Швейцарія

Група B: Іспанія, Албанія, Хорватія, Італія

Група C: Англія, Данія, Словенія, Сербія

Група D: Франція, Австрія, Нідерланди, Польща

Група E: Бельгія, Румунія, Словаччина, Україна

Група F: Португалія, Туреччина, Чехія, Грузія

Раніше повідомлялося, що футбольна збірна України проведе низку офіційних поєдинків у 2024 році. Окрім Євро-2024, "синьо-жовті" візьмуть участь у новому розіграші Ліги націй, зіграють дві товариські зустрічі, а також важливим стане виступ нашої збірної на Олімпійських іграх у Франції.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 04.04.2024 19:22