Фото: Instagram Ярмоленка

Футболіст Ярмоленко закликав росіян здаватися у полон: емоційне звернення

Гравець збірної України та київського "Динамо" Андрій Ярмоленко закликав російських спортсменів агітувати своє оточення, щоб ті здавалися в полон, а не йшли воювати в Україну. Лише таким способом вони зможуть повернутись до світового спорту.

Відповідне звернення Ярмоленка з'явилось на Youtube-каналі "Хочу жить".

"Російські спортсмени, якщо хочете повернутися до світового спорту, а не кататися на змагання у всякі Сомалі — вам теж буде корисно хоча б непублічно, але агітувати своє оточення по-доброму здаватися в полон, а не йти на забій в Україну. Чим довше мовчатимете — тим більша ймовірність, що вам до кінця кар’єри доведеться сидіти вдома, не бачачи міжнародних змагань. Або виступати під прапором якоїсь держави 404", — сказав Ярмоленко.

Це звернення Ярмоленко записав для українського проекту "Хочу жить" — його створив Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими за підтримки Міністерства оборони України та Головного управління розвідки. Проект створено для військовослужбовців з Росії та Білорусі, щоб допомогти їм добровільно здатися в полон.

Нагадаємо, збірна України з футболу продовжує боротися за вихід до фінального турніру Євро-2024. Команді Сергія Реброва залишається провести лише один матч групового етапу кваліфікації — 20 листопада "синьо-жовті" в німецькому Леверкузені прийматимуть Італію. Наша команда вже розпочала тренувальний збір у польському Гданську.

Раніше національна збірна України з футболу перемогла команду Мальти (1:3). Підопічні Сергій Реброва здобули важливі три очки у виїзному матчі відбору. Нашій збірній вдалось відігратись, програючи по ходу матчу з рахунком 0:1. Ще у першому таймі гол у власні ворота забив захисник суперників, а згодом вивів Україну вперед Артем Довбик — він реалізував 11-метровий удар. У другому таймі гол-красень забив Михайло Мудрик.

Варто відзначити, що турнір відбудеться на полях Німеччини з 14 червня до 14 липня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

 
Спорт, 17.11.2023 10:42