Тренування збірної України. Джерело: УАФ

Підготовка до найважливішого матчу: що роблять українські футболісти у Гданську

Національна футбольна команда України розпочала тренувальний збір у польському Гданську. Попереду в "синьо-жовтих" — вирішальний матч кваліфікації на Євро-2024 проти команди Італії.

Про це повідомила прес-служба Української асоціації футболу. У неділю, 12-го листопада, футболісти головної команди  країни з різних клубів розпочали з’їжджатися через Варшаву до Гданська. Гравці, які виступають у європейських чемпіонатах, приєдналися до загальної групи в понеділок.

Перше тренування відбулося 13 листопада на старій арені футбольного клубу "Лєхія". Наступного вечірнього тренування хлопці після пробіжки та розминки попрацювали у квадраті, після чого вирушили до готелю допрацьовувати у фітнесі. Решта збірників працювала сьогодні саме в тренажерному залі. А вже у вівторок, як розповів прес-секретар національної збірної України Олександр Гливинський, відбувся повноцінний тренувальний день із заняттями на футбольному полі.

Збірна України з футболу продовжує боротися за вихід до фінального турніру Євро-2024. Команді Сергія Реброва залишається провести лише один матч групового етапу кваліфікації — 20 листопада "синьо-жовті" в німецькому Леверкузені прийматимуть Італію.

Склад збірної України

Воротарі: Георгій Бущан ("Динамо", Київ), Анатолій Трубін ("Бенфіка", Лісабон, Португалія), Дмитро Різник ("Шахтар", Донецьк).

Захисники: Микола Матвієнко, Юхим Конопля, Валерій Бондар (усі — "Шахтар", Донецьк), Олександр Тимчик, Владислав Дубінчак (обидва — "Динамо", Київ), Віталій Миколенко ("Евертон", Ліверпуль, Англія), Ілля Забарний ("Борнмут", Англія), Олександр Сваток ("Дінпро-1", Дніпро), Максим Таловєров (ЛАСК, Лінц, Австрія).

Півзахисники: Тарас Степаненко, Олександр Зубков, Георгій Судаков, Єгор Назарина (всі — "Шахтар", Донецьк), Олександр Караваєв ("Динамо", Київ), Олександр Зінченко ("Арсенал", Лондон, Англія), Віктор Циганков ("Жирона", Іспанія), Михайло Мудрик ("Челсі", Лондон, Англія), Сергій Сидорчук ("Вестерло", Бельгія), Руслан Маліновський ("Дженоа", Генуя, Італія), Олександр Піхальонок ("Дніпро-1", Дніпро).

Нападники: Артем Довбик ("Жирона", Іспанія), Роман Яремчук ("Валенсія", Іспанія), Данило Сікан ("Шахтар", Донецьк).

Резервний список: Денис Попов, Віталій Буяльський, Владислав Ванат (усі — "Динамо", Київ), Назарій Русин ("Сандерленд", Англія).

На думку букмекерів, українська команда є аутсайдером у боротьбі з Італією за друге місце в групі (перше — вже виборола збірна Англії). Вихід українців на чемпіонат Європи через відбіркову групу оцінюють коефіцієнтом 2,60. На італійців можна поставити за 1,45.

Нагадаємо, що головний тренер збірної Італії викликав на матчі кваліфікації Євро-2024 проти Північної Македонії та України 29 футболістів. Поєдинки пройдуть 17 та 20 листопада відповідно.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 15.11.2023 03:17