Сергій Ребров. Джерело: УАФ

Ребров здивував викликом у збірну України двох абсолютних дебютантів перед вирішальним матчем з Італією

Головний тренер збірної України Сергій Ребров оголосив склад команди, яка візьме участь у підготовчому зборі до кваліфікаційного матчу Євро-2024 проти Італії. Він відбудеться 20 листопада в німецькому Леверкузені.

Про це повідомила прес-служба Української асоціації футболу. В оголошеному переліку 26 гравців. Ще четверо виконавців увійшли до резервного списку.

"Двоє футболістів уперше отримали виклик до головної команди. Це — захисники Владислав Дубінчак із київського "Динамо" та Максим Таловєров, який нині захищає кольори австрійського ЛАСКа", — йдеться в повідомленні.

Водночас Сергій Ребров уперше запросив до складу нападника Данила Сікана, який упродовж 2021-2022 років уже зіграв шість матчів за національну команду, відзначившись одним голом.

Один із дебютантів — Максим Таловєров, який ще не так давно виступав за молодіжну збірну України, — не приховував емоцій щодо виклику в головну команду країни.

"Шалено щасливий, адже це мрія кожної дитини, і я не виняток. Моєю мрією та метою було потрапити в першу збірну. Дізнався про цю новину, декілька годин порадів і вже продовжую працювати та зосереджуватися на матчах, адже нема часу розслаблятися. Матч збірної України проти Італії надзвичайно важливий. Продовжую працювати, як і працював, і вірю, що все буде, як має бути", — зазначив він.

Прес-секретар національної команди України Олександр Гливинський також повідомив, що збір розпочнеться 13 листопада в польському Гданську. Там "синьо-жовті" тренуватимуться до 18 листопада включно, після чого вирушать до місця проведення вирішального матчу кваліфікації — Леверкузена, що на заході Німеччини.

"Тут, на стадіоні "БайАрена", українці зійдуться з командою Італії в боротьбі за путівку на фінальний турнір чемпіонату Європи 2024 року", — наголосив він.

Склад збірної України

Воротарі: Георгій Бущан ("Динамо", Київ), Анатолій Трубін ("Бенфіка", Лісабон, Португалія), Дмитро Різник ("Шахтар", Донецьк).

Захисники: Микола Матвієнко, Юхим Конопля, Валерій Бондар (усі — "Шахтар", Донецьк), Олександр Тимчик, Владислав Дубінчак (обидва — "Динамо", Київ), Віталій Миколенко ("Евертон", Ліверпуль, Англія), Ілля Забарний ("Борнмут", Англія), Олександр Сваток ("Дінпро-1", Дніпро), Максим Таловєров (ЛАСК, Лінц, Австрія).

Півзахисники: Тарас Степаненко, Олександр Зубков, Георгій Судаков, Єгор Назарина (всі — "Шахтар", Донецьк), Олександр Караваєв ("Динамо", Київ), Олександр Зінченко ("Арсенал", Лондон, Англія), Віктор Циганков ("Жирона", Іспанія), Михайло Мудрик ("Челсі", Лондон, Англія), Сергій Сидорчук ("Вестерло", Бельгія), Руслан Маліновський ("Дженоа", Генуя, Італія), Олександр Піхальонок ("Дніпро-1", Дніпро).

Нападники: Артем Довбик ("Жирона", Іспанія), Роман Яремчук ("Валенсія", Іспанія), Данило Сікан ("Шахтар", Донецьк).

Резервний список: Денис Попов, Віталій Буяльський, Владислав Ванат (усі — "Динамо", Київ), Назарій Русин ("Сандерленд", Англія).

Нагадаємо, що наприкінці жовтня Міжнародна федерація футболу (ФІФА) оновила рейтинг національних збірних команд. Збірна України піднялася з 24 місця на 22-ге. Після попереднього оновлення рейтингу 21 вересня команда Сергія Реброва провела два відбіркові матчі Євро-2024, в яких перемогла Північну Македонію (2:0) та Мальту (3:1).

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 09.11.2023 01:16