Фото: Pixabay

В Україні заборонили ще одну проросійську партію

Восьмий апеляційний адміністративний суд Львова ухвалив рішення про заборону в Україні проросійської партії "СПАС" (Соціал-патріотичну асамблею слов’ян), яка проводить інформаційно-підривну діяльність на користь Росії.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

Від початку повномасштабного вторгнення країни-агресора представники цієї партії "розосередились" майже по всій окупованій території України. Натепер очільник партії "СПАС" Едуард Коваленко переховується від правосуддя на тимчасово окупованій Херсонщині, де контактує з Федеральною службою безпеки Росії. За вказівкою ФСБ він та його партійні соратники публічно підтримують агресивну війну проти України, зазначають в СБУ. 

"Вони агітують місцевих жителів підтримати агресора та приєднуватись до лав його окупаційних угруповань. Також прихильники рашизму виступають перед кремлівськими пропагандистами нібито від імені "пересічних громадян" України та виправдовують воєнні злочини РФ", — пишуть в прес-службі СБУ.

У вересні 2022 року слідчі Служби безпеки заочно повідомили Коваленку про підозру в державній зраді, яка вчинена в умовах воєнного стану за попередньою змовою групи осіб (2 ст. 28 та ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України). Обвинувальний акт скеровано до суду.

"Наразі тривають комплексні заходи для притягнення зловмисника та його спільників до відповідальності за злочини проти України", — додають в СБУ.

Нагадаємо, 18 квітня працівники СБУ затримали помічника народного депутата Нестора Шуфрича. Він займався укладанням договору зі структурами Росгвардії на охорону підконтрольної нардепу елітної нерухомості в Криму.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.04.2024 13:27