Міський голова Рені Ігор Плєхов. Джерело: "Суспільне"

Хабар у $100 тисяч: суд відправив за ґрати міського голову Рені

Міського голову Рені з Одеської області Ігоря Плєхова засудили до дев'яти років в'язниці. Посадовця визнали винним в отриманні хабаря.

Про це повідомила прес-служба Вищого антикорупційного суду. Також винесли вирок колишньому депутату Ренійської міської ради за одержання неправомірної вигоди.

"У середу, 17 квітня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду визнала винуватими Ренійського міського голову Ізмаїльського району Одеської області та колишнього депутата місцевої ради. Їх визнали винуватими у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України", — йдеться у повідомленні.

Вказується, що обвинуваченим призначено покарання у виді позбавлення волі на строк дев'ять та 10 років. Також їх позбавлено права обіймати посади в органах місцевого самоврядування та в органах державної влади на строк три роки, з конфіскацією всього належного їм майна.

Справа мера Рені: що відомо

Міський голова Рені та колишній депутат місцевої ради вимагали хабар у розмірі 100 тисяч доларів США за забезпечення передачі в оренду земельної ділянки комунальної власності площею близько 2,5 гектара. Після отримання частини неправомірної вигоди у сумі 50 тисяч доларів правопорушників було викрито. 

У ВАКС зазначили, що вирок може бути оскаржений упродовж тридцяти днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги через Вищий антикорупційний суд.

Нагадаємо, Кіровський районний суд Дніпропетровська 11 квітня 2024 року обрав запобіжний захід посадовцям міської ради. Державне бюро розслідувань (ДБР) затримало їх на отриманні хабаря у 30 тисяч доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 17.04.2024 21:37