Фото ілюстративне. Джерело: today.ua

Через похолодання в областях зросло споживання електроенергії: в "Укренерго" звернулися до громадян

Через похолодання в Україні зростає споживання електроенергії. Станом на ранок середи, 17 квітня, рівень споживання зріс на 6,5% у порівнянні з вчорашніми показниками. 

Про це повідомляє прес-служба НЕК "Укренерго".

У компанії наголошують, що для того, аби покрити таке зростання, необхідно додатково запустити три або чотири блоки на теплових електростанціях, та зараз такої можливості немає, бо теплові електростанції є однією з основних цілей ракетних ударів росіян.

"На теплових електростанціях продовжуються аварійно-відновлювальні роботи після масованої ракетної атаки 11 квітня. Роботі сонячних електростанцій перешкоджає щільна хмарність в усіх регіонах. На атомних електростанціях триває планова ремонтна кампанія", — зазначають в "Укренерго".

За даними компанії, у вівторок, 16 квітня, добовий максимум споживання був близько 21:00. Він майже на 2% перевищив максимальне споживання, яке було у понеділок, 15 квітня. 

"Вчора, 16 квітня, в години вечірнього максимуму споживання в енергосистемі не вистачало електроенергії — був наявний дефіцит. Для підтримки балансу в енергосистемі Диспетчерський центр "Укренерго" з 20:00 до 22:00 залучав аварійну допомогу від операторів енергосистем Польщі, Словаччини та Румунії", — додають у прес-службі НЕК.

В "Укренерго" закликають громадян у пікові години — з 19:00 до 22:00 — споживати електроенергію ощадливо

Нагадаємо, директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко заявив, що до зими Україні вдасться відновити лише третину об'єктів генерації електроенергії, яку пошкодили рашисти масштабним обстрілом 22 березня 2024 року. Загалом в результаті обстрілів втрачено близько 6 ГВт генерації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 17.04.2024 13:57