Наслідки обстрілів Харкова. Фото ілюстративне зі соцмереж

Дві ТЕЦ і підстанція не працюють: влада Харкова розповіла про ситуацію в місті

Рашисти продовжують тероризувати Харків. У четвер, 11 квітня, вони вдарили по енергетичній інфраструктурі міста. Внаслідок обстрілу не працюють дві ТЕЦ і трансформаторна підстанція.

Про це повідомив міський голова Харкова Ігор Терехов в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Уночі відбулися дуже серйозні обстріли енергетичної інфраструктури Харкова. І тієї ТЕЦ, яка теж заживляє Харків. Обстріляли дві ТЕЦ", — наголосив він.

За його словами, наслідки дуже серйозні, бо вони припинили забезпечення міста. Також обстріляно трансформаторну підстанцію, яка теж зараз не працює.

"Тому зранку був серйозний дефіцит електропостачання, і ми зранку не змогли запустити метрополітен", — пояснив міський голова Харкова.

Він зауважив, що вдень вдалося запустити роботу метро в місті, однак усе ще можуть відбуватися перебої з електропостачанням. Очільник Харкова пояснив, що в системі не вистачало напруги, тому доводилося декілька разів зупиняти метрополітен.

"Окрім того, запроваджено графіки відключень електропостачання житлових будинків. Сьогодні обленерго й "Укренерго" намагаються витримувати ці графіки, але є певні збої, тому що не вистачає напруги в енергосистемі", — наголосив Ігор Терехов.

Нагадаємо, директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко заявив, що до зими Україні вдасться відновити лише третину об'єктів генерації електроенергії, яку пошкодили рашисти масштабним обстрілом 22 березня 2024 року. Загалом в результаті обстрілів втрачено близько 6 ГВт генерації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.04.2024 21:19