Фото: Офіс президента

"Закінчиться війна — буде бум": Зеленський зробив заяву про народжуваність в Україні

Президент України Володимир Зеленський вважає, що після закінчення війни в країні буде бум народжуваності. Він запевнив, що найважливіше для зростання народжуваності — це безпека.

На зустрічі зі студентами Сумського державного університету він запевнив, що по закінченню війни до України повернуться люди.

"Я розумію, що закінчиться війна — буде бум. Я в цьому впевнений, будуть люди повертатися, будуть впевнені в завтрашньому дні, впевнені в майбутньому та Україні", — каже глава держави. 

На запитання про державні програми, які спрямовані на стимулювання народжуваності, Володимир Зеленський відповів, що головне питання — це безпека. 

"Я думаю, що найбільший стимул — це безпека, і що далі з дитиною, і що робити. І треба не тільки фінансово стимулювати, тому що фінанси, на мій погляд, допомагають, але вони не стимулюють саме під час війни народжувати", — каже президент України.

Зеленський не оминув увагою й питання протиповітряної оборони та наголосив на важливості систем, які захищають Україну з повітря. Також він зазначив, що в школах та дитсадках необхідні укриття. На його думку, це також має вплив на народжуваність.

"Тобто є те, що має робити держава з партнерами — це новітні технології щодо ППО і свої вітчизняні системи. І інформувати суспільство про це. Але ж ви розумні, ви самі бачите, якщо стріляють, і якщо воно не падає і це збивається — то це говорить про те, що у нас є достатня кількість мобільних вогневих груп і систем ППО. Якщо прилітає — то це значить, що безпеки з неба поки немає", — пояснив президент. 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під час робочої поїздки на Сумщину Володимир Зеленський відвідав військовий госпіталь та поспілкувався з пораненими захисниками і вручив їм державні нагороди.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 28.03.2024 10:41