Фото: Telegram Володимира Зеленського

Зеленський відвідав Дніпро та провів нараду щодо захисту міста від російських атак

У п'ятницю, 19 квітня, президент України Володимир Зеленський відвідав Дніпро, яке вранці атакували російські окупанти. Гарант провів нараду щодо безпекової ситуації в місті та регіонах.

Про це очільник української держави написав на своїй сторінці у Telegram.

"Дніпро. Нарада щодо ситуації в області, захисту Дніпра, усіх міст і громад регіону. Доповіді щодо об'єктів критичної інфраструктури, будівництва захисних споруд, відновлення й модернізації об’єктів енергетики", — зазначив президент.

Під час візиту Зеленський подякував рятувальникам, які ліквідують наслідки російського ракетного удару по Дніпру. Також український лідер наголосив на важливості додаткових ППО.

"Дуже важливо, щоб кожен, хто потребує допомоги зараз, отримував її. І максимально активно працюємо з партнерами заради додаткових систем ППО для України", — підсумував гарант.

Обстріл Дніпра та області 19 квітня

Вранці у п'ятницю, 19 квітня, російські терористи вдарили ракетами по Дніпру та області. У місті пошкоджено житловий будинок. Також пошкоджені ще п'ять багатоповерхівок, два приватні будинки, три навчальні заклади, сім адміністративних та офісна будівлі, ринок, магазини та торговельні павільйони, готель та СТО. А ще — майже півсотні авто. Дуже потрощена й інфраструктура міста.

У Синельниківському районі частково зруйновані понад 60 приватних осель, авто. Знищена сонячна електростанція та постраждало підприємство. Там семеро поранених.

Загалом внаслідок ворожої атаки по Дніпропетровській області та Дніпрі загинули семеро людей, постраждали — 35.

У Дніпрі 20 квітня оголошено День жалоби за загиблими внаслідок російської ракетної атаки 19 квітня по місту та області.

Нагадаємо, у ніч на 19 квітня російські війська завдали по Україні комбінованого удару ракетами різних типів та ударними безпілотниками. Повітряним силам вперше вдалося збити ракети Х-22. Вибухи також лунали в Одесі та Дніпрі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.04.2024 20:30