Фото: portal.lviv.ua

У Міноборони розповіли про інформаційну атаку РФ щодо Бахмута: у чому суть

Збройні сили України зафіксували чергову інформаційну атаку Росії щодо Бахмута. Окупанти намагаються посіяти в нашому суспільстві дискусію про те чи варто захищати місто.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в Telegram.

На думку Маляр, технологія рашистів виглядає наступним чином:

  • запускають велику кількість нібито інсайдерської інформації  про нібито суперечності між військово-політичним керівництвом щодо рішень по Бахмуту. Тобто про те, що начебто Президент, Залужний і Сирський мають різні позиції щодо рішень по Бахмуту. Це не так;
  • дискредитують особисто Командувача сухопутних військ;
  • вигадують політичні підтексти воєнних рішень;
  • намагаються показати що вони своїх бережуть, а наше командування нібито не рахується з життями. Насправді все навпаки. Про що свідчить співвідношення загиблих — в них у декілька разів вище, та тактика бойових дій. 

Мета поширення такої інформації:

  • посіяти в нашому суспільстві дискусію про те чи варто захищати Бахмут. Роблять вони це шляхом вкидів про неважливість цього напрямку. Але, зважуючи на те, скільки інформаційних зусиль та ресурсів вони у це задіяли — саме вони вважають цей напрям стратегічним;
  • посіяти сумнів та недовіру до наших військових рішень та людей, які їх приймають. У цю пастку наше демократичне суспільство завжди потрапляє. 

"Але під час війни ми повинні просто довіряти рішенням військових. Це їх відповідальність", — додала вона.

Нагадаємо, російські загарбники продовжують наступати на місто Бахмут Донецької області. Околиці населеного пункту буквально "засипані" воронками від артилерійських снарядів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.03.2023 13:58