Фото: АрміяInform

Чи зможуть росіяни найближчим часом захопити Бахмут: прогноз ISW

Бої за Бахмут тривають. Російські війська забезпечили собі позиційну перевагу, однак їм навряд вдасться оточити місто найближчим часом.

Про це свідчать дані Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики проаналізували ситуацію навколо Бахмута. За їхніми даними, рашисти, схоже, таки забезпечили собі позиційну перевагу, що може допомогти здійснити розворот у певних районах міста.

Водночас дії РФ ще не змусили ЗСУ відступити. Тож, ймовірно, окупанти не зможуть найближчим часом оточити Бахмут.

В ISW зазначають, що російські військові таки здійснили один підтверджений наступ у регіоні в суботу, 4 березня. Однак ці дії були обмежені.

Аналітики стверджують, що просування РФ у Бахмуті повільне. Відтак, немає підстав вважати, що окупанти зможуть взяти місто атаками або принаймні оточити його.

Натомість в Інституті припускають, що рашисти, швидше за все, змогли просунутися досить близько до критичних наземних комунікацій з північного сходу. Це загрожує українським шляхам відходу класичним розворотним рухом.

На думку вчених ISW, українські сили скоріше відійдуть, ніж потраплять в оточення. Натомість українці все ще можуть утримати свої позиції в Бахмуті, якщо вони вирішать спробувати це зробити.

Нагадаємо, рашисти ведуть бої за Бахмут із травня 2022 року. Раніше в ISW повідомляли, що, попри великі втрати ворога, є ймовірність, що ЗСУ наразі готують контрольований відхід із частини міста.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.03.2023 07:21