Фото: Генштаб ЗСУ

В ISW розповіли, чи можуть ЗСУ відступити з Бахмута

Рашисти ведуть бої за Бахмут із травня 2022 року. Попри великі втрати ворога, є ймовірність, що ЗСУ наразі готують контрольований відхід із частини міста.

Про це свідчать дані Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики припускають, що українські військові, схоже, створюють всі умови для відступу  Частини Бахмута. Водночас росіяни на цьому напрямку зазнали значних втрат.

"Якщо українське військове командування вважатиме за необхідне вивести війська з Бахмута, воно, ймовірно, проведе обмежений і контрольований відхід з особливо важких секторів Бахмута", – зазначили в ISW.

Окрім цього, в Інституті також говорили про ситуацію в Брянській області Росії. Зокрема, аналітики наголосили, що президент РФ Володимир Путін не говорив про неї під час засідання Радбезу РФ 3 березня. Хоча перед зібранням всі вважали, що екстрене засідання очільник Кремля збирає саме для обговорення заходів безпеки у відповідь на "антипутінські" заходи в РФ.

Натомість диктатор не скористався можливістю представити нові цілі для російської армії та засоби їх досягнень. На нараді Путін продовжив транслювати звичні тези Москви.

Нагадаємо, 2 березня російські пропагандисти поширили чергову порцію фейків про українських військових. Цього разу кремлівські ЗМІ заявили про бої в Брянській області та перестрілку із начебто українською ДРГ.

Зазначається, що у Брянській області на територію Климівського району нібито проникли українські диверсанти з 50 осіб, а далі вони нібито розділилися за групами за двома напрямками — Любечани та Сушани. Також росіяни повідомляють, що "українська ДРГ розстріляла шкільний автобус".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.03.2023 07:16