Чергова порція провокацій: у РФ обстріляли шкільний автобус й заявили про "українську ДРГ"

Російські пропагандисти поширили чергову порцію фейків про українських військових. Цього разу кремлівські ЗМІ заявили про бої в Брянській області та перестрілку із начебто українською ДРГ.

Зазначається, що у Брянській області на територію Климівського району нібито проникли українські диверсанти з 50 осіб, а далі вони нібито розділилися за групами за двома напрямками — Любечани та Сушани.

Росіяни стверджують, що в Сушани зайшло близько 50 озброєних людей із жовтими пов'язками. Частині місцевих жителів начебто вдалося втекти або забарикадуватися у власних будинках.

До того ж росіяни придумали, що у селищі Сушани зараз йдуть бої, навіть "масштабні". Там нібито чують вибухи. Тим часом як у Любечанах, за версією росіян, "диверсанти" тримають у заручниках цивільних. Також росіяни повідомляють, що "українська ДРГ розстріляла шкільний автобус".

"Українська ДРГ розстріляла автобус у районі села Любечани Брянської області. Загинула одна людина, поранена 10-річна дитина, її госпіталізували, повідомляє губернатор Богомаз. Зараз російські військовослужбовці розшукують диверсантів", — пишуть окупанти.

Водночас вигадки пропагандистів почала спростовувати влада регіону. Попри заяву губернатора, його заступниця спростувала дані про те, що під обстріл потрапив шкільний автобус. З її слів, школи на дистанційній освіті. Та й самі ж пропагандисти заплуталися у своїй брехні, адже не можуть визначитися із кількістю "заручників". Одні джерела спростовують взагалі цей "момент", а інші плутаються у кількості.

Нагадаємо, 1 березня російські загарбники вкотре осоромилися фейковими заявами. Рашисти заявили, що захопили перший німецький танк Leopard 2 у Бахмуті.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.03.2023 11:58