Роберт Габек. Джерело: німецькі ЗМІ

До Києва з неанонсованим візитом прибув віце-канцлер Німеччини: деталі

У четвер, 18 квітня, віце-канцлер і міністр економіки та захисту клімату Німеччини Роберт Габек відвідав Київ. Головне тема візиту — обговорення довгострокової підтримки, екстреної допомоги енергетичній інфраструктурі України та посилення співпраці в таких галузях, як оборонна промисловість.

Про це повідомили "Українські національні новини".

"Навіть на третьому році жорстокої та незаконної російської загарбницької війни Німеччина твердо стоїть на боці України. Українці борються за власне самовизначення проти агресії Путіна, вони також стоять за цінності, які роблять Європу такою, якою вона є", — заявив віце-канцлер одразу після прибуття на вокзал Києва.

Тому, за його словами, у фундаментальних особистих інтересах Німеччини, щоб Україна досягнула успіху у своїй оборонній боротьбі. Він наголосив, що його візит є знаком того, що Німеччина повинна і буде надавати тривалу підтримку Україні.

У Києві заплановані його зустрічі з представниками української влади. Окрім президента Володимира Зеленського, у Габека також заплановані зустрічі з віце-прем'єр-міністром, міністром економіки Юлією Свириденко та міністром енергетики Германом Галущенком.

"Переговори будуть зосереджені на нещодавно значно посилених атаках Росії на енергетичну інфраструктуру України. Габек хоче обговорити зі своїми співрозмовниками, як Німеччина може надати екстрену допомогу та допомогти побудувати стійкіші структури", — зазначили німецькі журналісти.

Габек перебуває у супроводі бізнес-делегації. Окрім співпраці в енергетиці, планується активізувати відносини й в інших сферах, зокрема в оборонній промисловості.

"Габека під час візиту супроводжуватиме делегація малого бізнесу з менеджерами та керівниками компаній з енергетичної й оборонної промисловості", — уточнили німецькі джерела інформації.

Це вже друга поїздка за його каденцію до України.

Нагадаємо, наприкінці листопада минулого року Роберт Габек заявляв, що Німеччина продовжить підтримку України у протистоянні повномасштабній агресії Росії. Країна і надалі буде підтримувати українців зброєю, фінансово та в процесі відбудови.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.04.2024 09:20