Фото: Міністерства фінансів України

Німеччина виділила Україні 50 млн євро на фінансування програми пільгових кредитів

У четвер, 30 листопада, Україна підписала угоду з німецькою Кредитною установою для відбудови (KfW) для отримання гранту у розмірі 50 мільйонів євро на фінансування програми "Доступні кредити 5-7-9%". Кошти дозволять відшкодувати витрати на компенсацію процентної ставки за кредитами для малого і середнього бізнесу.

Про це повідомила прес-служба Міністерства фінансів України.

"Робота підприємств є важливою складовою фінансової стабільності та економічної безпеки України в умовах війни. 50 мільйонів євро грантових коштів KfW стануть вагомим внеском в удосконалення наявних програм фінансової підтримки бізнесу", — заявив міністр фінансів України Сергій Марченко.

За його словами, кошти будуть спрямовані на рефінансування витрат за програмою "Доступні кредити 5-7-9%", що дозволить й надалі забезпечувати доступ малому і середньому бізнесу до пільгового кредитування. Також міністр висловив вдячність уряду Німеччини за співпрацю і системну підтримку України. Своєю чергою керівниця штабу BMZ Ульріке Хопп-Нішанка заявила, що уряд ФРН продовжує підтримувати Україну.

"Ми раді продовженню нашої співпраці з Україною щодо підтримки підприємництва в умовах війни. Минулого року KfW надав 150 мільйонів євро для програми "Доступні кредити 5-7-9", а тепер ми з задоволенням розширюємо підтримку на додаткові 50 мільйонів євро. Ці кошти є важливою складовою німецько-українського співробітництва задля розвитку, загальна сума якого лише у 2023 році склала більше ніж 600 мільйонів євро", — наголосила вона.

Фото: Міністерства фінансів України

Фото: Міністерства фінансів України

До того ж на зустрічі сторони обговорили механізми реалізації програми Ukraine Facility, двосторонню співпрацю урядів України та Німеччини у рамках проектів Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ). 

"Доступні кредити 5-7-9%" — це програма, що передбачає спрощений доступ підприємств малого, середнього та великого бізнесу до банківського кредитування, а саме отримання позик за зниженою відсотковою ставкою.

Нагадаємо, 24 листопада віце-канцлер, міністр економіки та енергетики Роберт Габек на відкритті з’їзду партії "Союз 90/Зелені" заявив, що Німеччина продовжить підтримку України у протистоянні повномасштабній агресії Росії. Країна і надалі буде підтримувати українців зброєю, фінансово та в процесі відбудови.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 30.11.2023 22:08