Фото: соцмережі

Німеччина продовжить підтримувати Україну у війні з Росією: у провладній партії зробили гучну заяву

Німеччина продовжить підтримку України у протистоянні повномасштабній агресії Росії. Країна і надалі буде підтримувати українців зброєю, фінансово та в процесі відбудови.

Про це заявив віце-канцлер, міністр економіки та енергетики Роберт Габек на відкритті з’їзду партії "Союз 90/Зелені".

Зазначимо, що ця політсила входить у правлячу коаліцію уряду Німеччини. Міністр Габек зазначив, що за останні роки багато що з того, у що європейці надто довго вірили, змінилося. Мовляв, вони вірили, що в Європі ніколи більше не буде війни, що США завжди будуть стоять на захисті Європи, що дешевий російський газ забезпечить конкурентоспроможність економіки у довгостроковій перспективі.

"Путін продовжує свою війну проти України з усією жахливою жорстокістю… Ми будемо дотримуватися даного нами слова та продовжувати стояти на боці України в її боротьбі за свободу – за допомогою зброї, грошей, відбудови. Ми досі боремося з тим, що Путін використовує нашу залежність від його газу, залежність, про яку ми завжди попереджували, для того, щоби економічно поставити нас на коліна", — запевнив Габек.

Нагадаємо, міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус у вівторок, 21 листопада, прибув до України. Під час неанонсованого візиту до столиці він оголосив про новий пакет військової допомоги. До нього увійшли системи IRIS-T, снаряди та інша зброя.

Додамо, уряд України уклав із німецьким концерном Rheinmetall контракт на постачання систем Leopard 1, у тому числі 25 основних бойових танків Leopard 1A5, п'яти броньованих евакуаційних машин (Bergepanzer 2) та двох танків для навчання водіїв. Постачання мають відбутися 2024 року.

А вже 22 листопада, Німеччина оновила список військової допомоги, яку передала Україні. До нового пакету увійшли бойові броньовані машини, тягачі та артилерійські снаряди.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.11.2023 11:31