Фото ілюстративне. Джерело: Telegram-канал Денис Шмигаля

До коаліції з повернення українських дітей приєдналася ще одна впливова країна світу

Японія приєдналася до міжнародної коаліції з повернення депортованих Росією українських дітей. Таким чином у спільній ініціатива України та Канади вже є 36 країн.

Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець. Омбудсмен зазначив, що тепер до коаліції приєдналися всі члени "Великої сімки". Він назвав це "історичним і переможним рішенням".

"За такої потужної допомоги міжнародних партнерів ми примножимо зусилля та забезпечимо якісну реалізацію четвертого пункту Української формули миру "Звільнення полонених і депортованих осіб", — наголосив омбудсмен.

Він також нагадав, що коаліцію з повернення українських дітей започатковано 2 лютого 2024 року. Це спільна ініціатива України та Канади. До коаліції приєдналися вже 36 країн.

"Дякую всім країнам за допомогу Україні! Нашими спільними зусиллями ми возз'єднаємо більше українських дітей з родинами!" — наголосив Дмитро Лубінець.

Раніше він повідомляв, що Україні з початку повномасштабного вторгнення вдалося повернути понад 500 дітей. Процес повернення ускладнює Росія, яка відмовляється співпрацювати.

Нагадаємо, 25 квітня стало відомо, що Україна передала Катару список з іменами понад 500 дітей, яких депортували до Росії. Наразі він на стадії опрацювання. При цьому Дмитро Лубінець наголосив, що за два дні перемовин у Катарі Україна отримала плідні результати. Найближчим часом група українських дітей повернеться додому.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.04.2024 14:14