Фото: ОК "Південь" у Facebook

Командувачем військ оперативного командування "Південь" призначено генерала Шаповалова: що про нього відомо

У вівторок, 16 квітня, командувачем військ оперативного командування "Південь" став Геннадій Шаповалов. Раніше на цій посаді був генерал-майор Андрій Ковальчук.

Про це йдеться на офіційній Facebook-сторінці оперативного командування "Південь".

Командувачем військ оперативного командування «Південь» призначений бригадний генерал Шаповалов Геннадій Миколайович

Вказується, що командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-лейтенант Олександр Павлюк представив особовому складу оперативного командування "Південь" новопризначеного командира. Геннадій Шаповалов зробив перше звернення до офіцерів, сержантів і солдатів.

"Із великою вдячністю за потужну роботу Андрія Трохимовича я прийняв посаду командувача оперативного командування "Південь". Завдання, що стоять перед нами, вимагають залучення сил, досвіду, креативу і наснаги, але я впевнений у нашій здатності до плідної праці та у досягненні поставлених цілей. Спільною працею злагодженої команди ми зможемо досягти великих результатів!" — наголосив бригадний генерал Шаповалов.

Геннадій Шаповалов

Геннадій Шаповалов. Джерело: Facebook ОК "Південь"

Що відомо про Геннадія Шаповалова

Геннадій Шаповалов народився у 1978 році у Кіровоградській області. У 2000 році з відзнакою закінчив Інститут танкових військ при Харківському державному політехнічному університеті. У 2012 закінчив Командно-штабний інститут застосування військ (сил) Національного університету оборони України.

Пройшовши всі сходинки військової кар’єри від командира танкового взводу до командира окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка, в березні 2022 року Шаповалов отримав звання бригадного генерала.

Геннадій Шаповалов

Геннадій Шаповалов. Джерело: Facebook ОК "Південь"

Також він навчався в Національному університеті "Острозька академія" за спеціальністю "Міжнародні відносини, громадські комунікації та регіональні студії". Згодом закінчив Військовий коледж армії США, де готують старший офіцерський склад американських Сухопутних військ.

Нагадаємо, 12 квітня колишній командувач військ оперативного командування "Південь" генерал-майор Андрій Ковальчук прокоментував свою відставку з посади. Він заявив, що працюватиме у сфері навчання військовослужбовців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 16.04.2024 17:13