Фото: ДБР

Купували неякісну амуніцію для військових: ДБР передало до суду справу екс-посадовців Міноборони

Працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування у справі стосовно колишніх високопосадовців Міністерства оборони України, яких підозрюють у закупівлі неякісної амуніції для військових. Обвинувальний акт направлено до суду.

Як повідомляє прес-служба правоохоронного відомства, підозрюють колишнього заступника міністра оборони, який відповідав за тилове забезпечення Збройних сил України, тимчасового виконувача обов'язків начальника Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів, а також тимчасового виконувача обов'язків начальника центрального управління контролю якості Міністерства оборони України. 

За даними слідства, колишній заступник міністра оборони лобіював укладення договорів про постачання речового майна для військових (бронежилетів, касок, одягу та інших речей для потреб Збройних сил України) за завищеними цінами та низької якості на загальну суму понад 1,4 мільярда гривень. Усі договори було укладено за умови повної передплати.

Також підозрювані замовили за кордоном бронежилети неналежної якості. Водночас була здійснена стовідсоткова передоплата та порушена визначена інструкцією Міністерства процедура здійснення контролю за якістю товару. Як результат, українські військові отримали неякісні бронежилети. Злочинні дії призвели не лише до втрати 222 мільйонів гривень бюджетних коштів, а й до підриву обороноздатності країни, загрози життю та здоров’ю особового складу ЗСУ.

Екс-посадовцям було повідомлено про підозру в перешкоджанні законній діяльності ЗСУ та розтраті державного майна в особливо великих розмірах, які вчинені за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 114-1, ч. 5 ст. 191 КК України). За цей злочин їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 15 років. 

Нагадаємо, раніше працівники ДБР повідомили про підозру двом керівникам продовольчої служби відділу тилового забезпечення прикордонного загону у Херсонській області. Їм інкримінують закупівлю продуктів за завищеними цінами. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 17.04.2024 11:50