Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

Міністр оборони США Остін розповів, коли в Україну почнуть прибувати перші F-16

Україна отримає перші винищувачі F-16 разом з навченими пілотами та персоналом, який буде обслуговувати літаки, у 2024 році.

Таку заяву зробив глава Пентагона Ллойд Остін перед початком засідання Контактної групи.

За його словами, у 2024 році в Україну почнуть прибувати перші винищувачі F-16.

"Цього року в Україну почнуть прибувати більше ескадрильї подарованих F-16 разом з пілотами та обслуговуючим персоналом, навченими членами цієї Контактної групи", — зазначив він.

Також Остін підкреслив, що за останні два роки члени Контактної групи з оборони надали Україні понад 70 комплексів протиповітряної оборони середньої та великої дальності. Також ЗСУ отримали тисячі ракет.

"Ми надали понад 3000 одиниць бронетехніки, у тому числі понад 800 основних бойових танків. Ми передали Україні десятки тисяч протитанкових ракет", — заявив очільник Пентагону.

Варто зазначити, що раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявляв, що постачання літаків F-16 є одним із прикладів значної військової підтримки України з боку союзників по НАТО. Винищувачі лише розширять можливості України, але кардинально змінити ситуацію на полі бою повинні українські військові.

Нагадаємо, нещодавно міністр закордонних справ Норвегії Еспен Барт Ейде заявив, що Україна отримає від союзників велику кількість винищувачів F-16. Літаки будуть оснащені найновішим озброєнням та будуть здатні завдавати ударів за лінією фронту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.04.2024 16:19